©Copyright by Touch of Feeling

Deze vorm van massage is het meest bekend. De basis is om lichaam en geest tot rust te brengen.
De ontspanningsmassage is een zachte en rustige massage die bestemd is voor diegenen die hun lichaam en spieren willen ontspannen en daardoor ook mentale ontspanning ervaren. Bij het regelmatig herhalen van een ontspanningsmassage werkt deze preventief en kan herhaling van klachten voorkomen.

De redenen voor een ontspanningsmassage, variëren van persoon en zijn erg uiteenlopend. Het merendeel zoekt ontspanning en wil stress verminderen. Stress is de oorzaak van wel 90% van alle klachten.

  • Pijnklachten, stijve en pijnlijke spieren.
  • Rugpijn.
  • Hoofdpijn en Migraine.
  • Nek- en schouder klachten.

Tijdens een ontspanningsmassage kunnen we de pijn verlichten en soms (tijdelijk) laten verdwijnen.

Ook al heb je geen fysieke klachten dan stimuleert een ontspanningsmassage het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Lichaam en geest komen tot rust en spanningen vloeien weg.

Door een eenzijdige houding kunnen spiergroepen langdurig belast worden waardoor onze spieren soms strakker en harder aanvoelen dan wel zelf denken. Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een behandeling al een hele verbetering.

  • Stimuleert de bloedsomloop en uitscheiding van het lymfstelsel, waardoor afvalstoffen zich niet zo snel ophopen in onze lymfknopen.
  • Versterkt je immuunsysteem en verhoogt je weerstand.
  • Verminderd stress.

Tijdens een ontspanningsmassage draag je een onderbroek en lig je op je buik en rug.
Je wordt gemasseerd met verschillende technieken en compressie.
De compressie kan tijdens de massage altijd aangepast worden op verzoek van de gast. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

Het is altijd belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures.

©Copyright by Touch of Feeling